Siyonist rejimden İran’ın İHA gücüne itiraf

  • 01 Haziran 2022
  • 134 kez görüntülendi.
Siyonist rejimden İran’ın İHA gücüne itiraf

Siyonist askeri uzman, İran’ın çeşitli insansız hava araçları ve hassas silahlarının Tahran’ın asimetrik savaş doktrininin bir parçası olduğunu belirtti.

Ekim 2020’de BM’nin İran’a yönelik silah yaptırımları sona erdi.

Yaptırımlar, 2015 yılında İran’a karşı Kapsamlı Ortak Eylem Anlaşması’nın ardından uygulandı.

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Siyasi analist olan Mikhail Segal, “İran’ın çeşitli İHA’ları ve hassas hava silahları var” diye yazdı.

Segal şunları ekledi: İran, insansız hava araçları yerleştirme ve üretme yeteneğini geliştirmeye ve genişletmeye devam ediyor. Aynı zamanda ülke, insansız hava araçları, fırlatma rampaları ve veri toplama sistemleri üretiyor.

Siyonist askeri uzman analizin başka bir bölümünde, “İran, çeşitli alanlarda savaştan alınan derslerin yardımıyla bu yeteneği geliştiriyor” dedi.

Bu arada, Pazartesi günü medya kaynakları, geçici Siyonist rejim ordusunun savunma birimlerinin direniş güçlerinin saldırılarına karşı yüksek teyakkuzda olduğunu bildirdi.

BM silah ambargolarının kaldırılmasıyla birlikte İran, bir kez daha yasal olarak askeri düzeyde silah satın alabiliyor ve hatta yerli silahlarını dünya pazarlarında satabiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.