Siyonist rejimin sözde “Yahudi Ulus Devleti” kararına tepkiler sürüyor

  • 22 Temmuz 2018
  • 1.365 kez görüntülendi.
Siyonist rejimin sözde “Yahudi Ulus Devleti” kararına tepkiler sürüyor

İşgal meclisi Knesset’ten geçen sözde “Yahudi Ulus Devleti” denen ırkçı yasaya tepkiler çığ gibi büyüyor. Filistinli gruplar, yetkililer ve şahsiyetler dışında bölge ülkeleri ve yetkilileri de ırkçı yasayı kınadılar.

Bu bağlamda, İran İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Danışmanı Hüseyin Emir Abdullahiyan yaptığı açıklamada, ırkçı “Yahudi Ulus Devleti” yasasının Knesset’ten geçmesini, yenilgiye uğramış bir plan olarak niteledi.

Bugün Tahran’da Lübnan Hizbulah hareketinin önde gelen isimlerinden “Şehit Semir Kantar”ın eşi Zeyneb Bercavi ile görüşen Emir Abullahiyan, Siyonist rejimin bölgede İslam ülkelerine karşı IŞİD ve tekfirci terörizminin yarıda kalmış misyonuna devam etmek ve ırkçı politikalarıyla ABD ve Suudi Arabistan ile birlikte kendi komplolarını uygulamaya çalıştığını ifade etti.

Emir Abdullahiyan ayrıca, Tel-Aviv’in İslam ülkelerini parçalamak peşinde olduğunu vurguladı.

Görüşmede Şehit Kantar’ın esşi de, Kudüs konusuyla ilgili İslam İnkılabı Rehberi’nin esas rolü, İran İslam Cumhuriyeti halkı, hükümeti ve meclisinin desteğine işaretle, İran’a direniş cephesine desteklerinden dolayı teşekkür ederek, direniş mücahitlerinin Filistin ve Kudüs’ün tamamen işgalden kurtarılıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Öte yandan, Ramallah ve el-Beyre vilayetlerindeki Milli ve İslami gruplar, bu bölge sakinlerini başta olmak üzere Filistin vatandaşlarından Siyonist rejimin ırkçı yasalarına karşı ayaklanmalarını ve direnişi tırmandırmalarını istediler.

Bu gruplar, Yahudi Devlet yasasının onaylanmasına işaretle, işgal rejiminin her gün ırkçı politikalarına yeni bir ebat kazandırdığını belirterek, Siyonist düşman ve saldırılarına karşı direnmeye ve ulusal birliği korumaya vurgu yaptılar.

Filistinli gruplar ayrıca, gelecek Cuma işgal altındaki Kudüs’ün doğusundaki Han el Ahmer köyünde Filistinlilerin yoğun katılımıyla namaz kılınacağını deklare ettiler.

Ürdün Parlamentosundaki Filistin Komitesi de, işgal meclisinin Yahudi Devlet yasasını kınadı.

Filistin Komitesi yaptığı açıklamada, bu ırkçı yasanın en tehlikeli yasalardan sayıldığını çünkü Yahudi ırkın üstünlüğüne vurgu yapan ve Araplara karşı ayrımcılığı yasal ve haklı gösteren maddelere vurgu yaptığını kaydetti.

Mısır Dışişleri Bakanlığı da dün yaptığı açıklamada, ırkçı Yahudi Devlet yasasının işgal rejimi meclisinden geçmesini kınayarak, bu yasanın Filistin meselesinin adil ve kapsamlı şekilde çözümü ve barışın tesis fırsatlarını yok ettiğine vurgu yaptı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı ayrıca, bu yasanın Filistinli mültecilerin uluslararası kurallara göre kendi vatanlarına dönüş hakkı için olası sonuçları hakkında uyarıda bulundu.

İşgal meclisi geçen perşembe günü Yahudi Devlet denen ırkçı ve tartışmalı yasayı 7 yıldan sonra onayladı.

HAMAS ve İslami Cihat dahil Filistin direniş grupları, bu yasayı şiddetle kınadılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.