Siyonist savaş bakanından Mescidi Aksa’ya küstah saldırı

  • 01 Haziran 2016
  • 864 kez görüntülendi.
Siyonist savaş bakanından Mescidi Aksa’ya küstah saldırı

Terör rejiminin kabinesinde savaş bakanı olarak atanan Avigdor Lieberman, Kudüs’ün Yahudileştirilmesi doğrultusunda Mescidi Aksa’ya küstahça saldırdı.

Lieberman, dün Mescidi Aksa’nın bir bölümüne girerken, ağlama duvarında siyonist güvenlik güçleri ile ayin düzenledi.

Bu arada siyonist Yahudi hahamlar ise siyonistleri Mescidi Aksa’ya gelmeye davet ederek kışkırtıcı açıklamalarda bulundular.

(Dün sabah, siyonist Yahudi yerleşimci grupları (31 Mayıs Salı) işgal polisinin ve özel kuvvetlerin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan geçerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin edindiği bilgiye göre, baskına katılan Yahudi yerleşimcilerden bazıları Mescid-i Aksa’nın avlusunda ayin girişiminde bulunurken, cemaat ve ilim öğrencileri yüksek sesle tekbir getirerek yerleşimcileri protesto etti.

Bu arada, işgal polisinin isimleri kara listeye alınan kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa’ya girmelerine yine izin vermediği ve kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa’nın kapıları önünde oturma eylemlerini sürdürdükleri ifade edildi.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölme planı yapan işgal yönetimi bu planın hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.