Son On Yıl İçerisinde 100 Bini Aşkın Sivil Afgan Yaralandı veya Öldürüldü

  • 27 Aralık 2019
  • 524 kez görüntülendi.
Son On Yıl İçerisinde 100 Bini Aşkın Sivil Afgan Yaralandı veya Öldürüldü

BirleÅŸmiÅŸ Milletler TeÅŸkilatı Afganistan Ä°ÅŸleri Bürosu son on yıl içerisinde 100 bini aÅŸkın sivil Afgan’ın yaralandığı veya hayatını kaybettiÄŸini duyurdu.

Ä°RÄ°B’in bildirdiÄŸine göre Afganistan’daki BirleÅŸmiÅŸ Milletler TeÅŸkilatı temsilcilik bürosu PerÅŸembe günü bir bildiri yayımlayarak 2009 yılından bugüne dek kayıt altına alınan rakamlara göre 100 bin sivil Afgan’ın savaÅŸ sırasında ve terör saldırıları ve patlamalarında yaralandığını veya hayatlarını kaybettiklerini duyurdu.

BMT Afganistan özel temsilcisi Tadamiçi Yamamoto Afganistan’daki sivil kaybın ve zayiatın artması hususunda kaygılarını dile getirerek çatışma taraflarından bu ülkede barışın tesisi için dolaysız müzakerelere baÅŸ vurmalarını istedi.

Buna paralel olarak Birleşmiş Milletler Teşkilatı son zamanda Afganistan savaşının sonucunda evsiz barksız kalanların sayısının 2019 yılına dek 370 bini aşkın olduğunu açıkladı.

2001 yılından beri Amerikan askerlerinin Afganistan’a ayak basması ile bu ülke güvenlik ve huzur yüzünü görmemiÅŸ tam tersi güvensizlik ve sivillerin can kaybı ile karşılaÅŸmıştır.

Afganistan halkı ve makamlaır da defalarca Amerika’nın başında bulunduÄŸu yabancı güçlerin bu ülkedeki varlığını eleÅŸtirerek Amerika ve ortaklarının Afganistan’dan çıkmalarını talep etmiÅŸlerdir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.