Trump’ın İdib’deki Durum ile İlgili Yeni İddialar

  • 27 Aralık 2019
  • 1.094 kez görüntülendi.
Trump’ın İdib’deki Durum ile İlgili Yeni İddialar

Amerika Başkanı Donald Trump Astana ve Soçi süreci ülkelerini suçlayarak bu ülkelerden İdlib’deki katliamlara son vermelerini istedi.

İRNA’nın bildirdiğine göre  Amerika Başkanı Donald Trump Perşembe günü Twitter hesabından bir mesaj yayımlayarak içi boş bir iddiada bulunarak Astana ve Soçi süreçleri çerçevesinde Suriye’de savaşı bitirmeye çalışan Rusya, İran ve Türkiye’den İdlib’deki sivillerin katliamına son vermelerini istedi.

Trump bu mesajında “Tahran, Moskova ve Şam’dan bir an önce İdlib’de sivillerin katliamına son vermelerini istiyorum” açıklamasında bulundu.

Amerika başkanı Rusya,İran ve Suriye’nin İdlib’de katliama devam ettiklerini ancak Türkiye’nin bunu ciddi bir şekilde durdurmaya çalıştığını iddia etti.

Trump’ın bu iddiası hızlı bir şekilde Batı medyasında tekrar paylaşıldı. Halbuki Amerika zaten kendisi son yıllarda Suriye ve Batı Asya bölgesinde krizlerin yaratılmasının asıl etkeni olup terör gruplarını destekleyerek krizin devam etmesine zemin hazırlamıştır.

Şam ise her daim Suriye ordusunun İdlib bölgesindeki operasyonun teröristlerin kalıntılarının temizlenmesi amacı ile olduğunu bildirmiştir. 

Trump bir başka Tweet’inde de başkanlık döneminde başarılı olduğunu iddia ederek şöyle bir mesaj da yayımladı: “Devamlı olarak bu yetkisiz Demokratlar ve onların yapmacık azil soruşturması karşısında kendimi savunmak zorunda olduğum bir dönemde yabancı liderler ile sorunların çözülmesi de zorlaşır. Bu Amerika için hiç iyi değildir. ”

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.