Sudan’da Darbeciler Muhalif Liderleri Tutukladı

  • 09 Haziran 2019
  • 5.811 kez görüntülendi.
Sudan’da Darbeciler Muhalif Liderleri Tutukladı

Sudan’da yönetimin sivillere devredilmesini isteyen barışçıl göstericilere ateş açarak ülkeyi iç savaşa sürükleyen darbeciler, şimdi de muhalif liderleri avlamaya başladı.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed’in önceki gün başkent  Hartum’a gelerek muhalefet ile cunta arasında arabuluculuk yaptığı görüşmelerden faydalanan darbeciler, protestoların simge ismi Muhammed Esmat ile İsmail Celeb’i tutukladı.

Etiyopya lideri Ahmed ile bir araya gelen Esmat, görüşmeden dakikalar sonra gözaltına alındı. Yakalanan bir diğer muhalif isim olan İsmail Celeb’in ise evinin basıldığı bildirildi. Fransız AFP’ye konuşan muhalif kaynaklar, “Bir grup silahlı adam araçlarla gelerek Celeb’i hiçbir neden göstermeden tutukladı” dedi.

Sudan Halkının Özgürlük Hareketi (SPLM-N) lideri olan Celeb ile bilikte hareketin sözcüsü Mübarek Ardol’un da gözaltına alındığı aktarılırken, muhaliflerin nereye götürüldüğü hakkında bilgi verilmediği kaydedildi.

Sudan’daki gösterilerde başı çeken SPLM-N, 2011 yılından beri Mavi Nil’de Arap olmayan etnik azınlıkların siyasi hakları için mücadele ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.