Suriye: Brüksel konferansı illegaldir

  • 01 Nisan 2021
  • 3.805 kez görüntülendi.
Suriye: Brüksel konferansı illegaldir

Suriye Dışişleri Bakanlığı bu ülkeye yardım adına düzenlenmesi planlanan Brüksel konferansına karşı çıkarak, Şam yönetimi bu konferansta yer almadığına bakıldığında, konferans meşruiyetten yoksun ve illegal olduğunu açıkladı.

Çarşamba günü BM Genel Sekreteri ve güvenlik konseyi dönem başkanına bir mesaj gönderen Suriye Dışişleri Bakanlığı, BM’nin Şam yönetiminin yokluğunda bu konferansa başkanlık etmesi, BM bildirgesi ve güvenlik konseyinin kararnamelerine aykırı olduğunu belirtti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı mesajda ABD ve AB’nin başına buyruk bir şekilde yaptırımlarını ağırlaştırmaları ve aynı zamanda bu konferansı düzenlemeleri bu ülkelerin insani konulara karşı nifak içeren tutumlarını yansıttığını vurguladı.

Suriye yönetimi şöyle ekledi:

Brüksel konferansı insani meseleleri siyasileştirmek ve bu konuyu insani meselelere aykırı olan konulara endekslemek için düzenleniyor; ki bu da BM genel kurulunun kararnamesine aykırıdır.

Suriye yönetimi konferansı göstermelik bir hareket olduğunu belirterek, konferansı düzenleyenlerden bu tür başarısız politikalarından el çekmelerini ve Suriye milletinin esas isteklerini temin etmek için daha gerçekçi bir tavır sergilemelerini ve Suriye yönetimi ile yapıcı işbirliği yapmalarını istedi.

5. uluslararası Suriye ve bölgenin geleceğine destek konferansı 29 ve 30 Mart tarihlerinde Brüksel’de düzenlendi. Konferansa katılan ülkeler Suriyeli mültecilere ve onlara ev sahipliği yapan ülkelere 5 milyar 300 milyon avro yardım etmeyi kabul etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.