Seyyid Hasan Nasrullah: Amerika Çöküş Sürecinde

  • 01 Nisan 2021
  • 3.618 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrullah: Amerika Çöküş Sürecinde

Lübnan Hizbullah Hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Amerika’nın eskisi gibi olmadığını, çöküş sürecinde bulunduğunu ve siyonist rejim İsrail’in de patronu gibi dağılım ve çöküş sürecinde olduğunu belirterek, İslam inkılabı rehberi Ayetullah seyit Ali Hamenei’nin de bunu daha önce vurguladığını söyledi.

Seyyid Hasan Nasrullah dün akşam, Lübnan Müslüman Ulema Derneği Mütevelli Heyeti Başkanı “şeyh el-Gazi Ahmet el-Zeyn”i anma töreninde şeyh Ahmet el-Zeyn’in her zaman Filistin ülkülerini desteklediğini ve Filistin ülkülerini yok eden her türlü çalışmaya karşı olduğuna işaretle Filistin’in kurtuluşu için tek umudun direniş olduğun söyledi.

Nasrullah direniş ekseninin en zor ve en tehlikeli tarihi dönemini geride bıraktığını belirterek, tehditlere karşı ciddi girişimlerde bulunduğunu ve kabiliyetlerini güçlendirdiğini, İsraillilerin ise direnişin artan gücünden endişe ederek savaş tehdidi savurduklarını fakat savaştan korktuklarını vurguladı.

Hasan Nasrullah, Yemen barış müzakerelerine de değinerek, sahtekar medyanın Suudilerin lehine onları mazlum göstermeye çalıştığını, Suudilerin barış yanlısı ve fakat Ensarullah’ın barışı reddettiğini göstermeye çalıştıklarını fakat Suudilerin savaşın sona ermesi için önerilerinin Yemen’e karşı yeni medyatik savaş olduğunu söyledi.

Yemenlilerin akıl ve siyasette büyük olduklarını ve onların kandırılamayacaklarını belirten Lübnan Hizbullah Hareketi genel sekreteri, kuşatma kaldırılmadan ateşkesin, mütecaviz güçlerin meydanda gerçekleştirmekten aciz olduklarını sosyal baskı ile kazanmak istedikleri anlamında olduğunu ifade etti.

Nasrullah Yemen savaşının Şia ve Ehli Sünnet ile mezhep konusu ile ilgili olmadığını, Amerika’nın hedefleri ve bölge için tasarladığı planlarının hizmetinde olduğunu söyledi.

Nasrullah, siyonist ve Amerika ekseni elinde geriye kalan tek silahın bölgede fitnecilik ve var olan savaşları etnik hale getirmek olduğunu sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.