Suriye kuzeyinde patlama: 20 ölü ve yaralı

  • 24 Aralık 2019
  • 1.059 kez görüntülendi.
Suriye kuzeyinde patlama: 20 ölü ve yaralı

Rakka kırsalının kuzeyine yer alan Selluk Beldesinde bomba yüklü bir araç infilak etti.

SANA’nın bildirdiğine göre Rakka kırsalının kuzeynide Tel Abyad Bölgesinde yer alan Selluk Beldesinde bomba yüklü bir aracının infilak etmesi sonu 5 kişi öldü 15 kişi de yaralandı.

Bu arada Suriye ordusu 19 Aralık tarihinden itibaren İdlib ilinin güneyinde başlattığı operasyonların devamında Mer’atul-numan kentinin doğusunda 3 köyü daha işgalden kurtarmayı başardı.

Diğer yandan güvenlik birimlerinin sürdürdükleri arama tarama operasyonları çerçevesinde Kunaytıra kırsalında radikal terör gruplarından kalma yuvalarında aralarında korsan rejim yapımı cephane ele geçirildi.

Yapılan açıklamaya göre, güvenlik birimleri terörden kurtarılan bölgelerde arama tarama operasyonlarını sürdürürken Kunaytra kırsalı ile işgal toprakları sınır yakınlarda mayın, farklı tür bomba ve cephanenin bulunduğu radikal terör gruplarından kalma cephane deposunun ele geçirdiklerini belirtti.

Suriye krizi 2011 yılından itibaren Suudi Arabistan, Amerika ve müttefiklerinin desteğindeki teröristlerin saldırısı ile bölge denklemlerini Siyonist rejimin lehine değiştirmek amacı ile başladı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.