Suriye ordusu petrol havzalarını teröristlerden temizledi

  • 12 Haziran 2015
  • 731 kez görüntülendi.
Suriye ordusu petrol havzalarını teröristlerden temizledi

Suriye ordusunun teröristlere yönelik operasyonları devam ederken ordu birliklerinin, Suriye’nin merkezinde yer alan El’Cezl bölgesinde petrol havzalarını teröristlerden geri aldığı bildiriliyor.
Suriye ordusunun dün, dış güçlerin desteğindeki IŞİD örgütüne karşı operasyonları çerçevesinde başta Hums olmak üzere Rakka ve diğer bir çok bölgede havadan ve karadan düzenlenen saldırılarda teröristlerin ağır kayıp aldığı anlaşılıyor.
Hava güçleri Hums kırsalının doğusunda IŞİD teröristlerine ait sığınak, mevziler ve araçlar imha edilirken, bir askeri kaynak hava güçlerinin, Hums kırsalı Cezl, Beyarat, Tedmur çevresi ve Cbab Hamad bölgelerinde IŞİD’in hareket eksenlerini bombalamalarıyla çok sayıda teröristin öldüğü ve yaralandığını, ağır silahların monte edildiği onlarca araçların da imha edildiğini söyledi.
İdlib kırsalında ise el’Kaide ve diğer terör örgütlerine karşı düzenlenen operasyonların sürdüğünü belirten askeri kaynak; hava güçlerinin el’Kaide örgütünün Suriye kolu en’Nusra Cephesinin temel erkanını oluşturduğu Fetih Ordusu terör oluşumunun yuva ve hareketlenme eksenlerine yönelik bir dizi operasyon düzenlediklerini aktardı.
Operasyonlarda aralarında yabancı ve saha komutanlarının bulunduğu çok sayıda teröristin öldürüldüğünü belirten kaynak, araç ve cephanelerinin de imha edildiğini söyledi.
Bu arada sözkonusu askeri kaynak SANA ajansına yaptığı açıklamada ordu birliklerinin, Lazkiye kuzey kırsalı Arafit, Tertiyah, Kensabba, el Eido ve Sakiyet el Kert bölgelerinde Nusra Cephesinden teröristleri öldürdüklerini, silah depolarını da imha ettiklerini söyledi.
Bu arada Halep ve diğer bir çok yerde de teröristlere yönelik saldırılarda teröristlere ağır kayıpların verdirildiği anlaşılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.