Suriye’de silahlı teröristler kimyasal silahlardan yararlanma peşindeler

  • 12 Nisan 2017
  • 1.067 kez görüntülendi.
Suriye’de silahlı teröristler kimyasal silahlardan yararlanma peşindeler

Rusya silahlı kuvvetler komutanlığı operasyon daire komutanı Sergei Rudskoi, Suriye’de silahlı muhalifler ve isyancıların kimyasal silahlardan yararlanma peşinde olduklarını söyledi.

İRİB muhabirinin bildirdiğine göre, Rus komutan, Moskova’da yaptığı açıklamada, ele geçen güvenilir bilgilere göre, Suriye’de silahlı muhalifler ve isyancıların kimyasal saldırı için gerekli kimyasalları Suriye’ye intikal  içinde olduklarının anlaşıldığını ve bu doğrultuda bu maddelerin Han Şeyhun, Cerrah havalimanı ve Halep’in batı çevresi ve Doğu Guta’da bu doğrultuda çalışmaların olduğunu söyledi.

Suriyeli muhalifler ve isyancıların  ayrıca Suriye yönetimini kimyasal silah kullanmakla suçlama hedefinde oldukları  zira böylece Amerika’nın Suriye aleyhinde yeni bir saldırısı için ortam  hazırlamaya çalıştıklarını bildiren Rus komutan, bu yöndeki çabaların  kabul edilemez olduğunu söyledi.

Amerikan ordusu bilindiği gibi İdlib’e düzenlenen kimyasal saldırıyı bahane ederek Suriye’nin hava üssüne füze saldırısı düzenlemiş ve üsse 59 füze atmıştı.

Uluslararası Af Örgütü genel sekreteri Selil Şeti, Amerika’nın Suriye’ye yönelik başına buyruk saldırısının kabul edilemez olduğunu belirterek,  İdlib’e yönelik kimyasal saldırıyla ilgili olarak bağımsız bir araştırmanın yapılmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.