Suriyeli Muhalif Teröristler: ABD Bize Para Ve Silah Vermeyi Bıraktı…

  • 10 Aralık 2014
  • 976 kez görüntülendi.
Suriyeli Muhalif Teröristler: ABD Bize Para Ve Silah Vermeyi Bıraktı…

Suriye’de BeÅŸar Esad yönetimine karşı Batı, Türkiye ve Körfez ülkelerinin desteÄŸiyle savaÅŸan teröristler, para ve silah akışının kesilmesinden ÅŸikayetçi.

McClatchy DC’ye konuÅŸan üst düzey bir “muhalif” yetkili, ABD’nin para ve silah akışını kesmesi nedeniyle, Ä°dlib ve Hama’da bulunan 8 bin militanın olumsuz etkilendiÄŸini söyledi.

Çete liderleri, CIA yetkililerin bu durumu, “Nusra Cephesi’nin kazanımlarına cevap” olarak nitelediklerini aktardı.

Çete liderleri, kendi bünyelerindeki militanların, ailelerini geçindirmek için umutsuzca Nusra Cephesi ya da Irak-Åžam Ä°slam Devleti’ne (IŞİD) katılacaklarını savundu.

Verilen bilgiye göre, her militan ayda 150 dolar alıyordu.

Fursan el-Hakk Tugayı liderlerinden Fares Bayyuş, Kasım ayında maaşlar da dahil bütün yardımları aldıklarını, ancak Aralık ayında bu ödemelerin durduğunu söyledi.

Bayyuş, ABD Dışişleri temsilcisinin kendilerine insani yardımın süreciğini, ancak militanlara ödemelerin yapılmayacağını söylediğini anlattı.

ÖSO ile ABD’li yetkililer arasında koordinasyonu saÄŸlayan Razan Åžalab AlÅŸam da, ödemelerin kesilmesinin, “Git ve aşırılara katıl” demek olduÄŸunu vurguladı. AlÅŸam, 800 ila 1000 arasındaki ABD destekli militanın ÅŸimdiden Nusra’ya katıldığını ileri sürdü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.