Suudi Amerika’nın Yemen saldırısı devam ediyor

  • 18 Haziran 2016
  • 929 kez görüntülendi.
Suudi Amerika’nın Yemen saldırısı devam ediyor

Kuveyt’te Yemen barış görüşmelerinin devam etmesine rağmen Suudi rejimi savaş uçaklarının Yemen’de muhtelif şehirlere saldırısı devam ediyor.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre Suudi rejimi savaş uçakları dün gece ülkenin kuzeyinde yer alan el-Cof eyaletinde Ez.Zerka mevkiini bombardıman ettiler. Bu saldırıda Yemen halkının tarım alanlarına büyük zarar ve ziyanların verildiği bildirildi.

Diğer yandan Yemen ordusu ve halk güçlerinin Cof eyaletinde yer alan el-Mezuye ve Cebel Ham bölgeleirnde Suudi rejimi uşakları ile giriştikleri çatışmalarda, Suudi uşaklarından bir çoğunu öldürmeyi başardılar. Bu arada Suudi rejiminin sınır güvenlik güçleri komutanlarından Hasan el-Yami Nacran eyaletinde bir mayının parlaması sonucu ölürken yanındaki üç asker de yaralandı.

Arabistan diğer bazı arap rejimlerinin işbirliği ile 26 Mart 2015 tarihinde Yemen’e yönelik hava tecavüzü başlatmış ve saldırısını halen devam ettirmektedir. Bu saldırılarda şimdiye kadar önemli bir bölümü kadın ve çocuklardan oluşan binlerce Yemenli hayatını kaybetmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.