Suudi Arabistan’ın petrol üretimi yarıya düştü

  • 15 Eylül 2019
  • 608 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan’ın petrol üretimi yarıya düştü

Suudi enerji bakanı dün akşam yaptığı açıklamada, Yemen halk komiteleri ve ordu güçlerinin Aramco petrol tesislerine yönelik SİHA saldırılarının ardından, petrol üretiminin yarısının durduğunu duyurdu.

Muhabirimizin bildirdiğine göre Arabistan petrol bakanı Abdulaziz bin Salman, “Yemenlilerin Bekik ve Haris rafinerilerine SİHA saldırısının söz konusu iki tesiste petrol üretiminin durmasına sebep olduğunu” söyledi.
Abdulaziz söz konusu saldırının Yemen direnişinin Arabistan petrol tesislerine yönelik saldırının devamında olduğuna işaretle, “bu terörist saldırılar, dünya ekonomisi için bir tehdit sayılıyor” dedi.
Bu arada Amerika basınından Wall Street Journal, yakın kaynaklara dayanarak verdiği haberde, Cumartesi saldırılarının Arabistan petrol üretiminin yarıya inmesine sebep olduğunu yazdı.
Üretimin durması, günde en az 5 milyon varil petrolü kapsıyor, bu da dünyada günlük üretiminin %5’i kadardır. Arabistan günlük 9,8 milyon varil petrol üretiyor.
Bu arada Yemen Ensarullah siyasi bürosu üyesi Muhammed el-Bahiti ise el-Cezire kanalına verdiği mülakatta, Yemenli savaşçıların Suudi Aramco tesislerine saldırısı ve ardından yaşanan yangına ve de Suudi rejimin olayı itiraf etmesine değinerek, Suudi Arabistan’ın Yemen’e saldırı ve tecavüzlerine devam etmesi durumunda Yemenli savaşçıların başkent Riyad’ı ele geçirecekleri tehdidinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.