Suudi Askerlerinin Suudi Veliaht Prensine Olan Öfkesi

  • 06 Ekim 2019
  • 776 kez görüntülendi.
Suudi Askerlerinin Suudi Veliaht Prensine Olan Öfkesi
 Edinilen bilgilere göre Muhammmed Bin Salman, Arabistan ordusunun güney cephesinde ihmali olduğu yönündeki suçlamalara cevap olarak, bu bölgeye göstermelik bir ziyarette bulunacak.
 Suudi Arabistan’ın twitter fenomeni Müctehid, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman’ın, ordusunun güney cephesinde ihmali olduğu yönündeki iddialara cevap vermek için bu bölgeye gitmeye hazırlandığını ifşa etti.
 Müctehid şu açıklamalarda bulundu: ‘Muhammed Bin Salman’ın güney sınırına ziyareti tamamen gösteriştir. Çünkü kendisi, arka cephelere ve bu cepheden çok uzağa iniş yapacaktır, ama kendisinin eski danışmanı olan Suud el-Kahtani’nin istişaresi ile, bazı görüntü ve sesler sanki savaşın ön cephelerindeymiş gibi gösterilecektir.
 Sınır koruma göreviyle meşgul olduklarından dolayı yorgun olan arka saflardaki Suudi askerleri de Bin Salman’ın ziyaretine hazırlanmaktadır ve bu durum onlar arasında genel olarak öfkeye neden olmuştur. Suudi askerleri, lojistik destek, aile şartları ve maaşları gibi konularda durumun kötüleşmesi ve Yemen savaşının ülkeyi korumak değil de tamamen saçma ve boş bir savaş olduğunu anlamaları nedeniyle morallerini kaybetmiştir.
 Bu ziyaretin gecikmesinin nedeni, Bin Salman’ın tereddüttü ve Ensarullah’ın füzelerinin kafasına düşeceğinden korkması ve yine Yemen kuvvetlerinin Arabistan istihbarat kuvvetleri içine sızması ve bu bölgenin Ensarullah tarafından belirlenmiş olma ve Suudi Veliaht Prensinin oraya geleceği zamandan haberdar olma ihtimalidir.
Bu ziyaret ne kadar gecikirse, Suudi kuvvetlerinin öfkesi de bir o kadar artacaktır ve eğer bu ziyaret tamamen iptal edilirse de onlar, bu zamana kadar kendi ayaklarımız üstünde durduk ama sonuç olarak bir şey elde edemedik diyeceklerdir.’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.