Suudi petrol deposunda yangın

  • 26 Mart 2021
  • 355 kez görüntülendi.
Suudi petrol deposunda yangın

Suudi Enerji Bakanlığı Cuma sabahı, ülkenin güneyindeki Yemen ordusunun ve halk komitelerinin insansız hava aracı saldırılarını dolaylı olarak doğruladı ve Cizan’daki petrol ürünleri istasyonunun tanklarından birinde yangın çıktığını bildirdi.

Suudi Petrol Bakanlığı’ndan bir yetkili, eylemi “sabotaj operasyonu” olarak nitelendirdi ve yangının herhangi bir can kaybına neden olmadığını iddia ederek Cizan’daki petrol dağıtım istasyonundaki yangını doğruladı.

Suudi Petrol Bakanlığı’nın Suudi Arabistan’ın güneybatısındaki Cizan petrol üretim sahasının Yemen füzeleri tarafından hedef alındığını söylediğini aktardı.

Haber, bazı Suudi sosyal medya kullanıcılarının bir çok Suudi havaalanlarının kapatıldığını bildirmesinden saatler sonra geldi.

Perşembe gecesi Suudi medyası, Yemen ordusu ve Suudi Arabistan’ın güneyindeki Halk Komiteleri güçlerinin insansız hava aracı saldırısını doğrulayarak, 8 Yemen İHA’sı tarafından saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Suudi rejimi, Arabistan’ın güneyindeki Hamis Meşit şehri üzerindeki insansız hava araçlarının tespit edilerek imha edildiğini ileri sürdü.

Geçen Cuma, Yemen güçleri Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Aramco petrol tesisini 6 İHA ile hedef almıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.