Yaptırımlara rağmen İran’da savunma teçhizatı üretiminde kendine yeterli hale geldi

  • 26 Mart 2021
  • 790 kez görüntülendi.
Yaptırımlara rağmen İran’da savunma teçhizatı üretiminde kendine yeterli hale geldi

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı, yaptırımların savunma teçhizatı üretiminde çok yüksek düzeyde kendine yeterliliğe yol açtığını söyledi.

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Alirıza Tengsiri, Bender Cask’taki (güney İran) üssü ziyaretinde yaptığı açıklamada, Hz. İmam Seyyid Ali Hamanei’nin yeni yılla ilgili koyduğu ad ve slogana temasla, ”Allah’ın izniyle sorunların üstesinden geleceğiz” dedi.

Tuğamiral Tengsiri, “Düşmanın bu son hilesi olan ekonomik yaptırımları da başarıyla aşacağız ve İslam inkılabı rehberinin aldığı önlemleri takip ederek bu günleri de geride bırakacağız” dedi.

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı, Amerikan hükümetinin emperyalist ve zorba mahiyetine temasla, “Amerikalılar, İran’ın kalıcı güvenlik, istikrar ve ekonomide büyüme, bilimsel büyüme ve uluslararası konumunu asla görmek istemiyorlar.” dedi.

İranlı askeri yetkili, “Yaptırımlar, savunma teçhizatı üretiminde çok yüksek düzeyde kendi kendine yeterliliğe neden oldu ve bu kendine yeterlilik ve üretim bu yıl daha da güçlendirilecek” dedi.

İslam İnkılabı Lideri Hz. İmam Seyyid Ali Hamanei, Hicri Şemsi 1400 yılının başlangıcı vesilesiyle verdiği bir mesajda, yeni yılı “Üretim, Destekler ve Engellerin Kaldırılması” olarak adlandırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.