Suudi Rejim Sahada Aldığı Yenilgilerin Acısını Sivillerden Çıkarıyor

  • 24 Ağustos 2017
  • 1.061 kez görüntülendi.
Suudi Rejim Sahada Aldığı Yenilgilerin Acısını Sivillerden Çıkarıyor

Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü; Suudi ittifakının cinayetlerinin, Yemen halkının direnişini hedef aldığını söyledi.

El Mesire televizyon kanalının haberine göre; Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam, Arabistan’ın bu ülkede yaptığı cinayetlere tepki olarak şunları söyledi: Zorba Suudi ittifakının cinayetleri, Yemen halkının direniş ve birliğini daha da arttırıyor.

Ensarullah Hareketi Sözcüsü devamında şöyle ekledi; Suudi ittifakının bu cinayetler ile hedeflediği şey, Yemen halkının direnişi ve savaş cephesini desteklediklerine dair yaptıkları yürüyüşleridir.

Abdusselam; Yemen siyasi gruplarından, Arabistan’ın, İrhab bölgesinde yaptığı vahşi cinayetleri kınamalarını istedi.

Zorba Suudi ittifakının savaş uçaklarının Yemen’in başkenti San’a şehrinin kuzeyinde bulunan Yetli bölgesine yaptıkları saldırılarda; 35 kişi şehit oldu 14 kişi de yaralandı.

Suudi ittifakı, Yemen’de askeri alanda art arda aldıkları yenilgilerin ardından Yemen’in savunmasız insanlarını hedef aldılar.

Suudi rejimi kurdukları ittifak çerçevesinde 3 yıldan fazladır Yemen aleyhinde çok yönlü bir savaş devam ettiriyorlar. Şimdiye kadar bu savaşta 8 binden fazla insan ölmüş ve binlerce insan da yaralanmıştır. Ülkenin alt yapısını yok etmelerinden dolayı milyonlarca insan sokaklarda kalmış ve salgın hastalıklar ile kıtlık ülkede baş göstermiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.