Tahran Cuma İmamı Ayetullah Kaşani hutbede değerlendirmelerde bulundu

  • 04 Aralık 2015
  • 855 kez görüntülendi.
Tahran Cuma İmamı Ayetullah Kaşani hutbede değerlendirmelerde bulundu
Tahran Cuma namazı hatibi, İslam inkılabı rehberinin batılı ülkelerin gençlerine hitaben yazdığı ikinci mektubu çok değerli olarak nitelerken, bu mektubu siyasi ve dini ideolojik özelliğe de sahip olduğunu söyledi.
Ayetullah Ä°mamiyi KaÅŸani, bugün Tahran’da kıldırdığı Cuma namazında okuduÄŸu hutbelerde, Ä°slam’ın insaniyet dini olduÄŸunu belirterek; ilahi dinlerin aÅŸiretlerin hidayeti için gönderildiÄŸini ama Ä°slam dininin bütün insanların aydınlatılması için gönderildiÄŸini söyledi.
Ayetullah Ä°mami KaÅŸani, dünyanın bütün her yerindeki gençlere tavsiyede bulunarak, gençlerden Ä°slam’ı uyanık ve bilgili bir ÅŸekilde tanımalarını isterken, böylece bu büyük dinin gölgesinde dünyanın geleceÄŸinin güvenliÄŸi ve barışında rol oynamalarını istedi.
İmami Kaşani, doğru, dürüst diyalog ve güzel, doğru yolda hareketin güvenlik içinde ideal bir yaşamı da beraberinde getireceğini belirterek; bu çerçevede günümüzün içinde bulunduğu buhranların yerini ise güvenlik ve barışın alacağını söyledi.
Tahran Cuma namazı hatibi, batının terörizm konusunda çifte standart siyasetlerini eleÅŸtirirken; batının tam bir tezat içinde olduÄŸunu zira bir taraftan IŞİD terör örgütüne karşı olduÄŸunu söylediÄŸini ama diÄŸer taraftan siyonist ve terör rejimi olan Ä°srail’e destek verdiÄŸini söyledi.
Ayetullah Ä°mami KaÅŸani, bu yıl Kerbela’da Erbain merasimlerinin güven içinde ve görkemli bir ÅŸekilde yapılmasına da temasla, ‘böylesine büyük ve eÅŸsiz bir merasimin yapılmasının beÅŸeriyet tarihinde yerinin çok önemli olduÄŸunu, zira Ä°mam Hüseyin’in döneminde yalnızca küfre karşı deÄŸil Ä°slam adı altında sultalarını sürdüren yalancı yöneticilere karşı da durduÄŸunu ve onları rezil rüsva ettiÄŸini ve gerçek Ä°slam’ı dünyaya tanıttığını söyledi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.