Tahran Üniversitesi korona aşısı üzerinde çalışıyor

  • 06 Mayıs 2020
  • 855 kez görüntülendi.
Tahran Üniversitesi korona aşısı üzerinde çalışıyor

Tahran Üniversitesi Rektörü Mahmut Nili Ahmetabadi, üniversite uzmanları korona virüs aşısı üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

IRNA’ya konuşan Tahran Üniversitesi Rektörü Mahmut Nili Ahmetabadi, üniversite bünyesinde korona virüs konusunda tedaviden aşı üretimi ve tanı kitine kadar çeşitli boyutlarda bilimsel ve teknolojik bazda çalışma grupları kurulduğunu, üniversite uzmanları korona virüs aşısını üretmenin ilk merhalelerine başladıklarını ve aşıyı bir an önce üretmek için gayret ettiklerini belirtti.

Öte yandan İran’da korona virüs hastalığını plazma yöntemi ile tedavi etme projesi Başkanı Hasan Ebulkasımi de bir açıklama yaparak, plazma yöntemi ile tedavi üzerine yürütülen araştırmalar bu yöntemin korona virüsten etkilenen kronik hastaların tedavisinde etkili olduğunu ortaya koyduğunu kaydetti.

Plazma her ne kadar erken verilirse hastalığı iyileştirmede bir o kadar daha fazla etkili olduğunu kaydeden Ebulkasımi, bu yöntem hastaneye kaldırıldıkları zamanın üzerinden bir haftadan daha az süre geçen kronik hastalarda iyi sonuç verdiğini, fakat bir haftadan daha fazla zaman geçen hastalarda pek uygun yöntem olmadığı anlaşıldığını ifade etti.

İran’da korona virüs hastalığını yenen 200 kişiden plazmaları alınarak bir araştırma projesi çerçevesinde 100 korona virüs hastasına verildi. Araştırma sonuçları İranlı uzmanların yeni bir tedavi yöntemini bulma çabaları sonuca ulaşacağını gösteriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.