İran: Amerika Afganistan’da savaş canisidir

  • 06 Mayıs 2020
  • 990 kez görüntülendi.
İran: Amerika Afganistan’da savaş canisidir

İran dışişleri bakanlığı, ABD rejiminin Afganistan’ın Herat vilayetinde Afganlı mülteciler konusundaki suçlamalarının tarihi şaka olduğunu belirterek, ‘bu rejimin Afganistan’da savaş suçlusudur ve dünya genelinde terörizmin hamisi olarak bir terör devletidir’ dedi.

İran dışişleri bakanlığı dün twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD dışişleri bakanlığının İran’ın Afgan vatandaşlara işkence yaptığı yönündeki asılsız iddialarına tepki göstererek, ‘İran’ın Afganistan’la güçlü ilişkileri var ve bu ülkede bütün grupları içeren kapsayıcı bir hükümetin kurulması yönündeki yardımları da sürüyor’ ifadesine yer verdi.

İran dışişleri bakanlığı, açıklamasında ayrıca, Afganistan’ın Herat vilayetinde Afgan vatandaşlar için meydana gelen hadisenin üzüntü verici olduğunu ama Amerika’nın bununla ilgili İran aleyhindeki suçlamalarının ise tarihi bir komedi olduğunu bildirdi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Seyyid Abbas Musevi de, pazar günü yaptığı açıklamada, Afganistan’dan nehir üzerinden İran’a yasadışı bir şekilde geçmek isterken yaşanan acı hadisenin İran topraklarında değil Afgan topraklarında yaşandığını belirterek, İran polis teşkilatı sınır muhafız komutanlığının İran toprakları tarafından böyle bir hadisenin olduğu yönündeki her türlü haberi tekzip ettiğini söyledi.

Bazı haber çevreleri, bir çok Afganlı vatandaşın İran güvenlik güçlerince nehire atıldığı yönünde bir videoyu paylaşarak iki ülke ilişkilerini bozmayı hedeflemişlerdi. Ama İran’ın bu asılsız videoyu reddetmesi düşmanların oyununu bozdu.

Bu arada Afganistan dışişleri bakanlığı yetkililerinden Muhammed Hanif Etmer de, İran ve Afganistan sınırında Afganlılara yönelik İran tarafından işkence yapıldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirterek bu gibi haberlere inanılmaması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.