Taliban Afganistan’da onlarca yolcuyu kaçırdı

  • 17 Mayıs 2015
  • 994 kez görüntülendi.
Taliban Afganistan’da onlarca yolcuyu kaçırdı

Afganistan’ın Paktiya şehrinde Taliban tarafından tahminen 60 kişinin olduğu bir yolcu otobüsü kaçırıldı.

Paktiya Emniyet müdürü Zalmey Oryahel, yaptığı açıklamada Paktiya kentinden başkent Kabil’e hareket eden yolcuların kaçırıldığını, yolcuların net sayısının henüz bilinmediğini söyledi.

Sabah kaçırılan yolcular arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu aktaran Oryahel, bölgede Afgan güvenlik güçleri tarafından yolcuların serbest bırakılması için bir operasyon başlatıldığını ifade etti.

Paktiya İl Şura Üyesi Muhammed Rahman ise Taliban’ın yaklaşık 60 yolcuyu kaçırdığını, olayın güvenlik güçlerinin ihmali nedeniyle meydana geldiğini iddia etti.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahid ise yaptığı açıklamada, kaçırdıkları yolcuların sivil olmadığını öne sürerek, “Kaçırılan yolculardan sekizinin devlet görevlisi olduğu ispat edildi, 16 kişiyi de soruşturmalarımız devam ediyor, devlet görevlisi olmayan yolcuları serbest bırakacağız” ifadelerini kullandı.

Son dönemlerde Taliban tarafından kaçırılan yolcu sayısında ciddi artış görülüyor. Taliban yaklaşık 3 ay önce ülkenin Zabul kentinde de 31 yolcuyu kaçırmış ve geçen hafta 19’unu serbest bırakmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.