Terör Mağdurlarına İnsani Yardım Dağıtıldı

  • 20 Haziran 2016
  • 1.048 kez görüntülendi.
Terör Mağdurlarına İnsani Yardım Dağıtıldı

Rusya’nın Suriye halkına gönderdiği insani yardımların bir partisi bugün Şam kırsalı Harcela Beldesinde Şam Çevre Kent Valiliği ile işbirliği içinde terör mağduru ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Rusya'nın yardımlarıLazkiye kırsalı Hmeymim Üssünde çatışmaları durdurma anlaşmasını izleme ve koordinasyon Rus merkezi temsilcisi Albay Artom Kazankov terör mağdurlarının beldede ikamet ettikleri geçici merkezde basına yaptığı açıklamada; 2,5 ton insani yardımlarda muhtelif tür gıda maddelerinin bulunduğunu söyledi. Rus yetkili bu insani yardımların, Rusya’nın Suriye halkına desteği ve ulusal uzlaşmalara katkı çabaları çerçevesinde geldiğini sözlerine ekledi.

Şam Çevre Kent Valiliğinde Yürütme Ofisi üyesi Münir Şaban; valiliğin istisnasız tüm bölgelerde tüm vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla belli bir plan çerçevesinde periyodik olarak insani yardımlar dağıttığına dikkat çekti. İnsani yardım çalışmalarında teröristlerin ablukaları altındaki belde ve köylere öncelik verildiğine dikkat çeken Şaban; Harcela Beldesindeki geçici ikamet merkezinin tüm illerden tehcir edilen terör mağdurlarını kapsadığını ve Şam kırsalında en büyük merkez sayıldığını söyledi.

Şaban valiliğin kendi geçim kaynaklarını sağlamalarına yardım amacıyla merkezde ikamet eden terör mağdurlarına iş fırsatları da temin etmeye çalıştığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.