Teröristleri destekleyenler kolaylıkla kurtulamazlar

  • 02 Ekim 2016
  • 969 kez görüntülendi.
Teröristleri destekleyenler kolaylıkla kurtulamazlar

İslam İnkılabı Rehberi Başdanışmanı Velayeti, bölgede terörist ve radikal gruplara destek veren ülkelerin kolaylıkla bu işin içinden sıyrılamayacaklarını söyledi.

Bugün öğlen saatlerinde Belçika Dışişleri Komisyonu Başkanı Dirk Van der Maelen ile bir araya gelen İran İslam İnkılabı Rehberi Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Suriye krizinin çözümü adına bazı değerlendirmelerde bulundu.

Suriye krizinin çözümü için yapılacak anlaşmanın 3 önemli konuya bağlı olduğunu söyleyen Velayeti, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması, dış güçlerin Suriye’ye yaptıkları müdahelenin son bulması ve son olarak da Beşşar Esad yönetiminin meşru olarak kabul edilmesi olduğunu dile getirdi.

Ali Ekber Velayeti, bölgede terörizme destek veren ülkelerin yanlış hesap yaptıklarını ve şu an içerisinde bulundukları durumdan da çıkmalarının çok kolay olmayacağının altını çizdi.

“Terörizmi destekleyen devletlerin hesap edemediği de şuydu ki meşru bir hükümete yapılan bir saldırıya karşı Suriye halkının 6 yıl mücadele edeceğini bilmiyorlardı” ifadelerinde bulunan İnkılap Rehberi Başdanışmanı, Suriye halkının verdiği bu mücadeleyi takdir etti.

Bu görüşmeden mutlu olduğunu beyan eden Dirk Van Der Maelen da Velayeti’nin görüşlerinin önemli olduğuna dikkat çekerek, Suriye krizinin çözümü için faydalı ve etkili olacağına vurgu yaptı.

Belçika Meclis Heyeti üyelerinin İran’a yaptığı 5 günlük ziyaret kapsamında İran Meclis Başkanı Ali Laricani ile görüşmesinin yanı sıra İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi ve diğer bazı yetkililerle birtakım temaslada bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.