Macaristan, İran’ın yeni petrol müşterisi

  • 02 Ekim 2016
  • 975 kez görüntülendi.
Macaristan, İran’ın yeni petrol müşterisi

İran Milli Petrol Şirketi Uluslararası İşler Müdürü Muhsin Kamseri, gelecek ayda İran’dan Macaristan’a ham petrol ihracatı yapılacağını açıkladı.

İran Milli Petrol Şirketi Uluslararası İşler Müdürü Muhsin Kamseri, İran ve Macaristan arasında yapılan anlaşmaya göre, yakın gelecekte İran’ın Macaristan’a 1 milyon varil ham petrol satabileceğini bildirerek, “Süveyş kanalı üzrinden Avrupa’ya giden bütün petrol tankerleri 1 milyon varil petrol götürebilir, dolayısıyla da yakın zamanda bu miktar petrolü Macaristan’a ihraç edebileceğiz” ifadesini kullandı.

İran’ın güneyinde bulunan Heşt Petrol Sahası’nın geliştirilmesinin birinci aşaması yakında bittikten sonra günlük 20 bin varil hafif ham petrol üretileceğini belirten Kamseri, bu durumda ülkesinin Macaristan’ın hafif ham petrol ihtiyacını da karşılayabileceğini duyurdu.

İran’ın daha çok ağır ham petrol üretimi üzerinde odaklandığı için geçen ayda Macaristanlı ‘O.M.L’ isimli şirketin İran’dan günlük 30-40 bin varil hafif ham petrol ithalatıyla ilgili önerisi kabul edilmemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.