Tuğamiral Seyyari’den önemli açıklamalarda bulundu

  • 26 Eylül 2016
  • 903 kez görüntülendi.
Tuğamiral Seyyari’den önemli açıklamalarda bulundu

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Habibullah Seyyari, Deniz Kuvvetleri’nin 2500 kilometre uzakta bile ülkenin güvenliğini sağladığını söyledi.

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Seyyari, Tahran’da düzenlenen Kutsal Savunma Haftasını Anma Töreni’nde, yaptığı konuşmada, “Günümüzde komşu ülkelerde istikrarsızlık devam etmektedir, ama biz savunma gücümüzün sayesinde huzur içinde yaşıyoruz” dedi.

Tuğamiral Habibullah Seyyari, “İran milleti ve silahlı kuvvetlerin birlik ve beraberliği devam ettikçe düşmanların entrikaları boşa çıkacak, böylece İran’ın istikrar ve huzuru da her zaman sağlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

Düşmanların İran sınırını ihlal etmesine izin verilmeyeceğini vurgulayan Tuğamiral Habibullah Seyyari, İran karasularının güvenliği için Deniz Kuvvetleri’nin büyük çaba sarfettiğini belirtti.

Babül Mendep Boğazı’nın önemine değinen Tuğamiral Seyyari, “Bu bölge dünya ticareti için çok önemli geçiş noktalardan sayılmaktadır. İran’ın ithalat ve ihracatının yüzde 90’ı bu boğazın üzerinden yapılır. Bu konu İran’ın ekonomisi için çok değerli. İran’ın gemileri Aden Körfezi’nde korsanlar tarafından tehdit edildiği için Deniz Kuvvetleri’nin cesur askerleri Fars Körfezi’nden 2500 kilometre uzakta görev yapmaktadır” diye konuştu.

5 bin kilometre uzaktan İran’ın güven ve istikrarının sağlanacağını dile getiren Tuğamiral Seyyari, “Biz hiçbir tehditten korkmadan sonuna kadar yurdumuzu koruyacağız” diye vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.