Tümgeneral Süleymani CIA’in mektubunu okumadı

  • 03 Aralık 2017
  • 1.306 kez görüntülendi.
Tümgeneral Süleymani CIA’in mektubunu okumadı

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı yaptığı bir açıklamada, Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Süleymani’ye birer mektup yazdığını ancak İranlı General tarafından okunmadığını bildirdi.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı Mike Pompeo yaptığı bir açıklamada, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani’ye yazıp ilettiği bir mektupta, Amerikan askerlerinin saldırıya uğramamasını talep ettiğini belirtti.

Reagan Kuruluşu’nda konuşan Pompeo ilaveten bu mektupta Amerikan askerlerine karşı yapılan her türlü saldırıdan Tümgeneral Süleymani’nin emri altında olan güçleri sorumlu bileceklerini iddia ederek mektubunun tüm bu önemli noktalara değindiğine rağmen Kudüs Gücü Komutanı tarafından okunmadığını bildirdi.

CIA Başkanı son olarak, diğer Amerikan yetkililer gibi, bir taraftan İran’ın bölgede hegemonya kurmaya çalıştığına dair iddiaları yineleyerek, diğer taraftan da Tahran’ın nükleer anlaşmadaki taahhütlerine bağlı kaldığını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.