Türkiye Savunma Bakanı ile İran Genelkurmay Başkanı görüştü

  • 16 Ocak 2020
  • 8.425 kez görüntülendi.
Türkiye Savunma Bakanı ile İran Genelkurmay Başkanı görüştü

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Bakırı, Türkiye Savunma Bakanı General Hulusi Akar ile telefon görüşmesinde, İran’ın bölgede gerilimin tırmanmasını istemediğini, ancak her hangi bir akılcılık ve saldırganlığa sert şekilde yanıt vereceğini belirtti.

Komutan Bakıri görüşmede, Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani’ye ABD’nin gerçekleştiği suikasta işaretle, ABD’nin bu eyleminin, kalleşçe, insanlık dışı, gayri ahlaki ve tüm uluslararası hukuk ve kurallara aykırı bir eylem olduğunu söyledi.

ABD’nin Irak veya Suriye’deki bazı üsler ve Haşdi Şabi mevzilerine yönelik saldırılarının bölgede yeni gerginliklere yol açtığına dikkat çeken Komutan Bakıri, Amerikalılar’ın Komutan Süleymani ve beraberindekilerine suikast düzenlemekle, bölgeyi geniş çaplı bir çatışma eşiğine getirdiğini, gerilimin artmaması için bazı mesajlar verdiklerini, ancak İran İslam Cumhuriyeti’nin Ayın el Esed Üssü’ne misillemede bulunarak, kendi haklarını savunmak için kesin iradesini ortaya koyup, ABD’nin şer eylemlerinin sürmesi halinde daha ağır karşılık vereceğini kanıtladığını vurguladı.

Genelkurmay Başkanı, ABD’nin bölgeden çekilmesiyle tüm kaos ve çekişmelerin kökünün kuruyacağını temenni etti.

Akar da görüşmede, Korgeneral Kasım Süleymani’nin şehadetinden dolayı İran halkı, hükümeti ve Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı dileyerek, Kudüs Gücü Komutanı’na suikastın ardından peş peşe bölgede yaşanan kritik olayların oldukça endişe verici olabileceğini söyledi.

Türkiye Savunma Bakanı ayrıca İran ile Türkiye’nin dostane ilişkilerine işaretle, istikrar ve huzurun korunmasının herkesin lehine olduğunu, teröristlerin gerginliklerin tırmanmasından prim sağlamasına izin vermemek gerektiğini vurguladı. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.