Türkiye ve Rusya doğalgazda anlaşamadılar

  • 12 Aralık 2014
  • 1.020 kez görüntülendi.
Türkiye ve Rusya doğalgazda anlaşamadılar

TürkiyeEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gazprom yetkilileriyle yaptıkları görüşmeyle ilgili, “İndirim konusunda bir görüşme yaptık. Bunu nihayetlendiremedik. Amacımız yılbaşından önce bunu tamamlamak olacak” dedi.

Bakan Taner Yıldız, Rusya ile yapılan görüşmelerde fiyatlarla ilgili bir gelişme yaşanıp yaşanmadığı yönünde sorulan soruya, “İndirim konusunda dün bir görüşme yaptık. Bunu nihayetlendiremedik. Bu bir süreçtir, devam edecek. Amacımız yılbaşından önce bunu tamamlamak. Hangi oranda, nasıl anlaşacağımızı bu süreç gösterecek. Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi’nin (BOTAŞ) çok net bir zararı var. 10 liraya alıp 9 liraya satıyoruz. Bu zarar hem maliyetlerin düşüşü hem de indirim fiyatlarıyla karşılanmış olacak” şeklinde konuştu.

Yıldız sözlerinin devamında Rusya ile bir an önce indirim ve nihai fiyat konusunda anlaşmaya varılmasını umut etti.

Rusya cumhurbaşkanı Vladimir Putin Aralık başında yaptığı açıklamada 2015’in başından itibaren Türkiye için %6 oranında indirimi düşündüklerini fakat Türkiye’nin daha fazla indirim talep ettiğini belirtti.

 

Rusya 2013 yılında 26 milyar 700 milyon m3 doğal gaz Türkiye’ye ihraç ederken, bu rakamı 30 milyar m3‘e kadar yükseltmeyi düşünüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.