İslami İran, Erbain arefesinde yasa büründü

  • 12 Aralık 2014
  • 824 kez görüntülendi.
İslami İran, Erbain arefesinde yasa büründü

Ehl-i Beyt (as) İmamet semasının 3. yıldızı Hazret-i İmam Hüseyin (as) şehit edilişinin 40. Günü Erbain arefesinde, İran İslam Cumhuriyeti yasa büründü.

Gelen haberlere göre, İran’ın dört bir yanında, İmam Hüseyin (as) aşıkları, Kerbela’ya doğru akın etmeye devam ediyor, yediden yetmişe, çocuk, genç, yaşlı, kadın ve erkek dahil herkes, Erbain merasimine katılmak için kafileler halinde, Irak sınırlarına doğru yola çıkmaya devam ediyor, İran- Irak sınır kapılarında izdiham yaşandığı bildiriliyor.

İran’ın Irak sınır kapılarında özellikle Mehran ve Şelemçe’ya gelen İranlı ziyaretçileri sayısı sürekli artmakta olup, İmam Hüseyin aşıkları, bölük bölük, sınıra doğru akın etmekte.

Ehl-i Beyt aşıklarının yaşadığı coşkuyu anlatmak için sözcükler yetmiyor, yediden yetmiş, herkes, Kerbela yolunu tutmaktadır.

Erbain arefesinde, İslami İran da Hüseyni havaya bürünmüş, ülkenin dört bir yanında, Ya Hüseyin feryatları yükselerek, çocuk, genç, yaşlı herkes Kerbela’ya doğru yol çıkıyor, her sokak ve mahalleden, Kerbela kafileleri hareket ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.