Ukrayna Bakanlarını İthal Ediyor…

  • 04 Aralık 2014
  • 950 kez görüntülendi.
Ukrayna Bakanlarını İthal Ediyor…

Ukrayna, Rus yanlısı ayrılıkçılarla mücadele ve yolsuzluğun üstesinden gelme amacıyla kurulan yeni “reformcu” hükümette yabancılara önemli görevler verdi. Bir ABD’li yatırım fonu yöneticisi, bir Litvanyalı ekonomist ile Gürcistan’ın eski sağlık bakanı yeni kabinede yer aldı.

Ukrayna parlamentosu Verkhovna Rada, Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun seçimlerin ardından sağcı Başbakan Arseni Yatsenyuk liderliğindeki yeni kabinesini 450 milletvekilinden 288’inin lehte oylarıyla önceki gece onayladı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Kabine’de maliye bakanlığı Ukrayna asıllı ABD vatandaşı Natalie Jaresko’ya verildi. Harvard mezunu ve Doğu Avrupa ’ya yönelik Horizon Capital isimli yatırım fonunun kurucularından olan Jaresko, 1992-1995 yıllarında Kiev’deki ABD Büyükelçiliği’nin ekonomi bölümünde hizmet vermişti. Jaresko, yeni görevini kabul etmesinin ardından “Ukraynalı bir ailede doğup ABD’de büyüdüm fakat 20 seneden fazladır Ukrayna’da çalıştım” dedi. Ekonomi Bakanı yapılan Litvanyalı yatırım bankacısı Aivaras Abromavicius ise bir Ukraynalıyla evlenmesinin ardından ortağı olduğu 3.6 milyar dolarlık yatırım bankası grubunu Kiev’e taşımıştı. Yine ABD’de ikamet eden ve Gürcistan’ın 2009-2012 yıllarındaki sağlık bakanı Aleksandır Kvitaşvili de bu kez Ukrayna’nın sağlık bakanı oldu. Kabinede Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ve Savunma Bakanı Stepan Poltorak makamlarını korudular.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.