Gün Geçmiyor ki Yeni Bir Ağaç Katliamı Yapılsın…

  • 04 Aralık 2014
  • 653 kez görüntülendi.
Gün Geçmiyor ki Yeni Bir Ağaç Katliamı Yapılsın…

Turizmini başkenti olarak anılan Antalya’da turizm sezonu kapandı, inşaat sezonu başladı. Ancak turizmin en önemli değerlerinden biri olan orman alanları yine turizm uğruna yok ediliyor.

Antalya-Alanya arasındaki sahil bandında çok sayıda yeni otel yapımına izin verilirken, çoğu otel de kapasite arttırımına gidiyor. Kentin golf merkezi olan Belek’te kapasite arttırımına giden bazı oteller ise yörenin karakteristik ağacı olan fıstık çamlarını keserek golf sahalarını genişletiyor. Yöre halkını kum fırtınalarından korumak amacıyla 1960’lı yıllarda dikilen fıstık çamlarının yasal olarak kesilmesi ise tepki çekiyor.

Belek’teki ağaç kıyımına tanık olan yurttaşlar, dünyanın başka bir yerinde ağaç kesilip yerine golf sahası yapılmasının mümkün olmadığını dile getirerek uygulamaya tepki gösterdiler. Belek’teki otel alanlarının sürekli genişlediğini de dile getiren yurttaşlar, ağaç kıyımının durdurulmasını istediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.