Ukrayna’nın Doğusunda Ateşkes İhlal Ediliyor

  • 06 Mayıs 2015
  • 688 kez görüntülendi.
Ukrayna’nın Doğusunda Ateşkes İhlal Ediliyor

Ukrayna’nın doğusunda ayrılıkçıların son bir günde ateşkesi 42 defa ihlal ettiği ve 5 Ukrayna askerini öldürdüğü bildirildi.

Ukrayna’nın doğusunda ayrılıkçıların son bir günde ateşkesi 42 kez ihlal ederek ordu birlikleri ile çatıştığı, bu çatışmalarda ve bir mayın patlamasında beş Ukrayna askerinin öldüğü bildirildi.

Doğudaki ayrılıkçılara yönelik operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi Sözcüsü Andrey Lisenko, ayrılıkçıların dün akşamdan beri düzenlediği saldırılarda Minsk mutabakatı gereği cephe hattından çekilmesi gereken ağır silahları kullandığını belirtti.

Lisenko, açıklamasında, son 24 saatte çıkan çatışmalarda ve bir askeri aracın mayının üzerinden geçmesi sonucu meydana gelen patlamada toplam beş Ukrayna askerinin öldüğünü, 12 askerin yaralandığını açıkladı.

Lisenko, son günlerde Donetsk ve Mariupol bölgelerdeki durumun gerginleştiğini ve buralardaki çatışmaların aralıklarla devam ettiğini bildirdi ve ordu birliklerinin Minsk mutabakatı uyarınca ateşkese riayet ettiğini söyledi.

Doğudaki Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna hükümeti arasında 12 Şubat’ta Minsk’te imzalanan ateşkes anlaşmasına rağmen bazı bölgelerde çatışmalar hala sürüyor. Taraflar ateşkes ihlallerinde birbirini suçluyor.

Bu arada, doğudaki ayrılıkçıların tek taraflı ilan ettikleri “Donetsk Halk Cumhuriyeti”nde, İkinci Dünya Savaşı’nda Rusya’nın zaferinin kutlandığı 9 Mayıs Zafer Günü dolayısıyla askeri geçit töreni hazırlıkları yapılıyor.

Kendisini Donetsk Halk Cumhuriyeti Savunma Bakanı olarak tanıtan Vladimir Kononov, 9 Mayıs’ta Donetsk’teki etkinliklere bin 500’e yakın “asker” ve çok sayıda askeri aracın katılacağını duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.