Ülkeler, nükleer sonuç bildirisini memnuniyetle karşılıyor

  • 14 Temmuz 2015
  • 749 kez görüntülendi.
Ülkeler, nükleer sonuç bildirisini memnuniyetle karşılıyor

Uluslararası kurumlar yetkilileri ve çeşitli ülke yetkililerinden İran ile 5+1 grubu arasında sağlanan sonuç bildirisinin ardından açıklamalar gelmeye başladı.
BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, İran ile 5+1 grubu arasında sağlanan Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nı memnuniyetle karşıladı.
BM Genel Sekreteri, İran ile 5+1 grubu arasında Viyana’da sağlanan mutabakat hakkında Etiyopya’da açıklama yaparak, bu anlaşmayı memnuniyet ve samimiyetle karşılayıp, bu anlaşmanın Ortadoğu’daki ciddi güvenlik sorunlarının birçoğu konusunda ikili anlaşma ve daha derin işbirliği için imkan sağlayacağını temenni etti.
Rusya Devlet Başkanı Putin de İran ile 5+1 grubu arasında sağlanan mutabakat hakkında açıklama yaparak, Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nı memnuniyetle karşılayıp, bu uzlaşmanın işbirliği ve istikrarın tesisi için bir çaba olduğundan emin olduğunu, bundan böyle dünyanın daha rahat soluk alabileceğini belirtti.
5+1 grubu üyelerinden İngiltere de nükleer mutabakatı tarihi olarak niteleyerek, olumlu karşıladı.
İngiliz Dışişleri Bakakanı Philip Hamonda bugün yaptığı açıklamada, İran ile 5+1 grubu arasında varılan anlaşmayı, tarihi bir olay olarak niteleyip, bunun Tahran’ın dünyanın yarısıyla ilişkilerinde büyük bir dönüşüm sağlayacağını ümit etti.
Fransa hükümeti de, İran ile 5+1 grubu arasında Viyana’da sağlanan mutabakatı, uluslararası ilişkilerin iyileşmesi için bir çözüm olarak niteleyip, olumlu karşıladı.
Fransa Dışişleri Bakanı Loran Fabius bu bağlamda yaptığı açıklamada, amaçlarından dolayı sonuç bildirisini tarihi olduğu, uluslararası ilişkilerin normalleşmesine katkı sağlayabileceğini belirtti.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.