Uluslararası Af Örgüt Bahreyn’de insan hakları konusunda uyarıda bulundu

  • 15 Şubat 2017
  • 1.117 kez görüntülendi.
Uluslararası Af Örgüt Bahreyn’de insan hakları konusunda uyarıda bulundu

Uluslararası Af Örgütü, dün yaptığı açıklamada, Bahreyn’de insan hakları durumu konusunda uyarıda bulundu.

Presstv’nin haberine göre, uluslararası af örgütü, Bahreyn’de insan hakları durumunu facia olarak nitelerken, bu ülkede demokratik ve barışçı gösterilerde bulunan siyasilerin ve göstericilerin  tutuklanması, idam edilmesinin de  çok geniş bir şekilde uygulandığını bildirdi.

Af örgütünün  bölge dairesi araştırma müdür yardımcısı Lynn Maalof,  Beyrut’ta yaptığı açıklamada, Al-i Halife rejiminin  güvenlik güçleri üzerinde kontrolünün olmadığını ve  onların muhaliflerin haklarına  saygı göstermediklerini bildirdi.

Maalof, Bahreyn rejiminin idam cezalarını durdurmadığını ve bu durumun Bahreyn’de çok ciddi bir insani bir meseleye döndüğünü söyledi.

Bu arada Bahreyn El’Vefak İslami Cemiyeti genel  sekreteri yardımcısı da, Bahreyn rejiminin baskıcı siyasetlerine karşı uyarıda bulunarak yeni neslin inkılab bayrağı taşıdıklarını söyledi. Sözkonusu şahsiyet Bahreyn rejimi, bu ülkenin tanınmış İslam alimlerinden Şeyh İsa Kasım’a yönelik her türlü  saldırının Bahreyn’in bütün Şii müslümanlarına yapılmış kabul edeceklerini ve kırmızı çizgileri olarak  uyarıda bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.