Suriye ordusu Der’a eyaletindeki ilerleyişini sürdürüyor

  • 15 Şubat 2017
  • 1.105 kez görüntülendi.
Suriye ordusu Der’a eyaletindeki ilerleyişini sürdürüyor

Suriye ordusunun Der’a eyaletindeki operasyonunda yüzlerce terörist öldürüldü veya yaralandı ve Menşiye bölgesinin önemli bir kısmı teröristlerden temizlendi.

Suriye Ordu birliklerinin Dera Beled’te İsrail’in desteği ve komutası ile Menşiye Semtinde askeri noktalara ve sivillerle saldıran Nusra Cephesi çetelerine karşı koyduklarını aktaran Suriyeli askeri bir kaynak; bu çetelerin saldırı eksenlerine ek olarak karargahlarının yoğun ateşe tutulduğunu söyledi.

Kaynak yaşanan şiddetli saldırılarda yüzlerce teröristin ölü yaralı düşürüldüğünü, cephanelikleri, karargahları ve siperlerinin de başarıyla imha edildiğini belirtti.

Ordu birliklerinin çatışma alanının tamamını ateş kontrolünde tuttuğunu ifade eden kaynak; radikal teröristlere karşı uygun silahlarla karşılık koyduğunu kaydetti.

Teröristlerin saldırıda Menşiye Semtinde ilerledikleri yönündeki haberlerin aslı gerçeği olmadığına dikkat çeken askeri kaynak, teröristlerin saldırıda büyük miktarda patlayıcı ile hazırlanmış birçok aracı havaya uçurmalarına rağmen hiçbir ilerleme sağlamadıklarının altını çizdi. kaynak Menşiye bölgesinin sadece %10’luk bir kesiminin teröristlerin kontrolünde olduğunu bildirdi.

Yerel kaynaklar çatışmalarda yaralanan yüksek sayıda teröristin, İsrail işgali altındaki topraklara aktarıldığını ve orada İsrail hastanelerinde tedavi edildiklerine dikkat çekti.

Terör örgütleri ise sosyal paylaşım araçlarında saldırıda oldukça büyük kayıplar verdiklerini itiraf etti.

Suriye krizi 2011 yılında, Amerika, Suudi rejimi ve müttefiklerinin destek verdiği terör örgütlerinin saldırısıyla başlamış bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.