Uluslararası Af Örgütü: Şeyh Ali Selman Bir Gün Bile Hapiste Kalmamalıdır‏

  • 12 Haziran 2016
  • 778 kez görüntülendi.
Uluslararası Af Örgütü: Şeyh Ali Selman Bir Gün Bile Hapiste Kalmamalıdır‏

Uluslararası Af Örgütü tarafından bir bildiri yayınlanarak, Bahreyn’deki baskı ve ülkedeki muhalif lider Şeyh Ali Selman’ın tutuklanması kınandı.

Lualua tv tarafından verilen bilgiye göre; Uluslararası Af Örgütü Bahreyn’den sorumlu üyesi Ariel Blutkeyn tarafından imzalanmış olan bu bildiriyi yayınlayarak şu ilanda bulundu: Hiç kimsenin Bahreyn’de özgürlük söylemleri ile yapılacak yeni ve korkunç bir darbenin faydasına inancı yoktur. Bahreyn’de Yargıtay tarafından geçtiğimiz hafta El-Vifak Milli İslam Cephesi Genel Sekreteri ve Bahreyn’deki zulmün en büyük muhaliflerinden olan Şeyh Ali Selman’a, hükumete yaptığı barışçıl eleştirilerden dolayı daha önce verilmiş olan hapis cezasını 4 yıldan 9 yıla çıkardı. Aslında Bahreynli yetkililer bu adımla, yapılan işlerde insan hakları özgürlüğü ve değişim halüsinasyonlarını ortadan kaldırmış oldular.

Bahreyn her türlü barışçıl hareketi reddetmektedir

Aşağıda özet olarak sunduğumuz bu bildiride şu ifadeler yer almaktadır: Bu hüküm Şeyh Selman için verilmiştir; bu kişi muhaliflerin önde gelen lideridir ve Şia tarafından büyük bir desteğe sahiptir. Aslında bu karar Bahreyn’in bir siyasetinin olduğunun ve her barışçıl hareketi reddettiğinin açık bir göstergedir. Bu konu aslında, İnsan Hakları kuruluşlarının inancına göre, Bahreynli yetkililerin artık uluslararası camianın bu ülkenin insan hakları konusundaki dosyasının vehameti konusundaki söylemlerine önem vermediklerinin açık bir göstergesidir.

Ebu Dabi’nin Bahreyn’de insan hakları durumu ve düzenlenmesi konusundaki asılsız iddiaları

Bu hüküm Amerika ve BM uzmanlarından bir grubun da mahkumiyetini de beraberinde getirmiştir ve bu nedenle iki taraf da Şeyh Selman’ın serbest bırakılmasını istedi. Bu konu da İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond’un açıklamaları ile çakışmaktadır. O, “Yargılamada yeni bir aşama vardır” demişti. Bu konu İngiliz hükumetinin sürekli Bahreyn konusunda yaptığı iki yüzlülükten kaynaklanmaktadır. Bahreyn’de büyük bir deniz üssüne sahip olan BAE de tekrar tekrar bu asılsız iddiaları dile getirmektedir.

Muhalefete saldırı Âli Halife rejiminin en önemli hedefidir

Daha ne zamana kadar dünya Bahreyn’e değişim için fırsat vermelidir? Bu ülkedeki baskıdan zarar görmüş birçok kişi böyle bir rahatlığa kavuşacakları konusunda hiç bir ümitleri yoktur. Aslında milli görüşmelerin bitmesinden bu yana, muhalefet Bahreynli yetkililerin asıl hedefi haline geldi. Şeyh Ali Selman’ın tutuklanması da belirli olan açık bir siyasi kararla yapılmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.