Uluslararası Dünya, Aşırıcılık ve Şiddete Karşı Konferansı Tahran’da Başladı

  • 09 Aralık 2014
  • 669 kez görüntülendi.
Uluslararası Dünya, Aşırıcılık ve Şiddete Karşı Konferansı Tahran’da Başladı
İran Cumhurbaşkanı ve 40 farklı ülkenin üst düzey yetkililerinin katıldıkları Uluslararası Dünya, Aşırıcılık ve Şiddete Karşı Konferansı, bu sabah Tahran’da işine başladı.
Habere göre Tahran’da düzenlenecek Uluslararası Dünya, Aşırıcılık ve Şiddete Karşı Konferansı, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin açılış konuşması ile işine başladı.Konferansın bugünkü genel kurul toplantısında, İran İslami Devrim lideri Ayetulah Humeyni’nin torunu Seyyid Ali Humeyni’nin aşırıcılık ve şiddet hakkında konuşma yapması planlanıyor.

Eski Pakistan Cumhurbaşkanı, eski Norveç Başbakanı, Afganistan İcra İşleri Müdür Yardımcısı ve eski Fransa Başbakanı, konferansta konuşma yapacak olan diğer isimlerdir.

Bu konferans, İran Cumhurbaşkanlığı Burosu müdürü Muhammed Nahavandiyan tarafından yönetilecek.

Konferansın ilk gününe İran’dan Kültür ve İslami İrşad bakanı Ali Cennetti, İran Atom Enerjisi Kurumu başkanı Ali Ekber Salehi, Dışişleri Bakan Yardımcıları Hüccet ül-İslam Natık Nuri ve Hüseyin Feridun konferansa katılacaklar.

Uluslararası Dünya, Aşırıcılık ve Şiddete Karşı Konferansı, bugünden itibaren Suriye, Irak, Pakistan Nikaragua Dışişleri Bakanları ve 40 ülkenin üst düzey yetkililerinin katılımları ile Tahran’da düzenleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.