Uluslararası Kudüs Kılıcı Savaşı oturumu başladı

  • 24 Haziran 2021
  • 1.523 kez görüntülendi.
Uluslararası Kudüs Kılıcı Savaşı oturumu başladı

Uluslararası Kudüs Kılıcı savaşı; direniş ekseni ve Mescid-i Aksa’yı savunma oturumu çeşitli ülkelerden şahsiyetlerin katılımı ile Kum kentinde çalışmalarına başladı.

IRNA’nın haberine göre, İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei’nin ofisinin uluslararası işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Hüccetülislam Ali Hayyat Perşembe günü oturumun amacı hakkında yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Filistin direnişinin 12 günlük savaşta onurlu zaferinin ardından bu onurlu zaferin detaylarını irdeleme zarureti ikiye katlandı. Dolayısıyla Filistinli mücahitlerin elde ettiği zaferin kazanımlarını gözden geçirmeye ve bu güçlü ve ilerleyen hareketin ufkunu belirlemeye karar verdik.

Hüccetülislam Hayyat şöyle ekledi:

Bu oturuma İran, Filistin, Bahreyn, Mısır, Lübnan, Irak, Umman, Pakistan, Hindistan, Afganistan, Malezya ve Kenya’dan bazı şahsiyetler katılıyor ve her biri Kudüs’te son gelişmelerle ilgili belli bir konu hakkında konuşma yapıyor.

Hüccetülislam Hayyat, oturumda Farsça ve Arapça olmak üzere iki dilde hazırlanan ve 20 makaleyi içeren bir kitap da görücüye çıkacağını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.