UNİCEF: Yemen’de 11 milyon çocuk yardıma muhtaç

  • 31 Ocak 2018
  • 1.004 kez görüntülendi.
UNİCEF: Yemen’de 11 milyon çocuk yardıma muhtaç

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF, Yemen’de tam bir insani facia yaşandığını belirterek, Yemen’de 11 milyon çocuğun insani yardıma ihtiyaç duyduğunu söyledi.

UNİCEF, Yemen’de Suudi rejiminin açtığı savaştan dolayı içme suyu santrallerinin vurulmasından ötürü temiz içme suyunun neredeyse  imkansız olduğuna  dikkat çekerek bu durumun da çeşitli hastalıklara yol açtığını  belirterek Yemen’e insani yardım yapılması çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF, Yemen’i çocuklar için dünyada yaşanacak en kötü yer olarak niteledi. UNICEF, daha fazla yardım ulaşmaması durumunda 11 milyon çocuğun felaketle karşı kaşıya kalacağı uyarısında bulundu.

UNICEF’in Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Müdürü Geert Cappelaere, Ürdün’ün Başkenti Amman’da dün yaptığı basın toplantısında, Yemen’de tahminen her on dakikada bir çocuğun tedavisi mümkün bir hastalıktan dolayı hayatını kaybettiğini söyledi.

Geert Cappelaere, Yemen’de son iki buçuk yıl içinde ağır yaralan ve ölen çocuk sayısının 5 bin olduğunu, iki milyon çocuğun yetersiz beslendiğini söyledi.

UNICEF, 600 bin çocuğun, difteri gibi bazı bulaşıcı hastalıklara karşı aşılanmasının beklendiğini belirtti.

Bilindiği gibi Suudi rejiminin saldırılarında bu zamana kadar Yemen’de çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 12 bin sivil öldü, onbinlercesi de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.