Ürdün ve Mısır Bahreyn’deki konferansa katılacak

  • 23 Haziran 2019
  • 670 kez görüntülendi.
Ürdün ve Mısır Bahreyn’deki konferansa katılacak

Ürdün ve Mısır, dün resmi olarak yaptığı açıklamada, Bahreyn’de düzenlenecek Yüzyılın Anlaşması çerçevesindeki konferansa katılacağını bildirdiler.

Ürdün ve Mısır konferansa katılacaklarını bildirirken, Lübnan, ırak, Çin ve Rusya gibi İslam ülkesi olan ve olmayan ülkelerin çoğu konferansı boykot edeceklerini bildirdi.

Bahreyn halkı ise dün gece bu konferansı protesto ettikler.

Bu arada Fas’taki değişik çevreler bugün (23 Haziran Pazar) Filistin’e destek, ABD’nin Yüzyılın Anlaşması planını reddetmek ve işgal rejimiyle Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi amacıyla ABD çağrısıyla düzenlenecek Bahreyn Konferansı’nı kınamak için milyonluk bir yürüyüş düzenlenecek.

Diğer yandan 25-26 Haziran tarihlerinde Bahreyn’in başkenti Manama’da düzenlenecek olan ve ABD basınının ortaya koyduğu üzere Yüzyılın Anlaşması planının ekonomik ayağını oluşturacak çalıştaya tepki amacıyla, çalıştayın düzenleneceği tarihlerde Filistin’de kitlesel etkinlikler ve kapsamlı bir grev düzenlenmesi için Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşleri Ulusal Yüksek Heyeti tarafından çağrı yapıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.