Vahdet haftasının başlaması

  • 28 Eylül 2023
  • 53 kez görüntülendi.
Vahdet haftasının başlaması

Bugün Perşembe, Hk takvimle 12 rebüulevvel 1445, 28 Eylül 2023’e denk geliyor, bir rivayete göre, İslam’ın sevgili peygamberi Hz. Muhammed’in -saa veladet günü ve Vahdet Haftası’nın başlangıcıdır.

Ehli Sünnet müslümanları Rebiülevvel ayının 12’sini ve şii müslümanlar ise bu ayın 17’sini İslam Peygamberi’nin –saa-doğum günü olarak kabul etmekte.

Kendisi de İslam dünyasında birlik ve beraberliğin müjdecilerinden biri olan İran İslam Cumhuriyeti’nin büyük kurucusu İmam Humeyni (ra), bu konuyu İslam gruplarını birleştirmek ve birbirine yakınlaştırmak için kullanmış ve bu iki tarih arasındaki süreye Vahdet Haftası adını vermiştir.

Bu hafta, özellikle fitne ve kaosla dolu bu dönemde İslam dünyasının dayanışma ve birlik içinde olmasının gerekliliğini daha dikkatli incelemek için güzel bir fırsattır.

Farklı dinlere mensup Müslümanlar bazı görüş ve hükümlerde farklılık gösterseler de tek Allah’a, kutsal kitaba, Peygamber’e, aynı kıbleye inanmak gibi pek çok ortak noktaya sahiptirler ve Müslümanlar namaz, oruç, hac, zekat gibi önemli ibadetlerin yerine getirilmesi konusunda da ortak bir görüşe sahiptirler.

Tahran Radyosu, sevgili İslam Peygamberi’nin –saa- doğumuyla süslenen mübarek vahdet haftasının başlangıcında tüm dünya Müslümanlarını bu kutlu münasebetten dolayı tebrik ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.