Vatikan’ın gizli hesaplarında yüzmilyonlarca avro!

  • 05 Aralık 2014
  • 763 kez görüntülendi.
Vatikan’ın gizli hesaplarında yüzmilyonlarca avro!

Vatikan’a ait gizli hesaplarda kayıt altına alınmamış yüz milyonlarca avro olduğu ortaya çıktı.

Önceki Papa Benediktus’un istifasına neden olan mali skandallardan sonra atanan yeni Papa Franciscus, süper-ekonomi adını verdiği yeni bir bakanlık kurmuş, başına da Avustralya Kardinali George Pell’i getirmişti.

Atandığı günden bu yana Vatikan’ın geçmişe dönük hesaplarını ve malvarlığını incelemeye alan Pell, Catholic Herald Gazetesi’nde yazdığı bir makalede kilisenin gizli hesaplarının tespit edildiğini ve çok büyük paraların bu hesaplarda toplandığını söyledi.

Pell, hesaplardaki para miktarını tam olarak açıklamadı ancak yüz milyonlarca avro ifadesini kullandı. Uzmanlar, hesapların tespit edilmesiyle Vatikan’ın maddi durumunun sanılandan çok daha iyi olduğunu ifade ediyor.

Benedictus’un istifasından sonra kurulan ve Pell’in yönettiği bakanlık, Vatikan’ın tüm iç idari ve ekonomik faaliyetlerinde yetkili kılınmıştı. Yıllık bütçenin hazırlanması, mali planlama, ihaleler ve insan kaynakları da bu bakanlığın sorumluluğuna verilmişti. Ayrıca bakanlık artık başbakana değil doğrudan Papa’ya bağlı olacak şekilde kurulmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.