Yılda 10 bin çocuğun yolu cezaevinden geçiyor

  • 05 Aralık 2014
  • 1.322 kez görüntülendi.
Yılda 10 bin çocuğun yolu cezaevinden geçiyor

Hükümetin çocuk cezaevlerinde yaşanan skandallara çare olarak gündeme getirdiği “Çocuklar için adalet” projesinden yeni çocuk cezaevleri ve tek kişilik hücreler çıktı.

Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde 2012’de başlayan “Çocuklar İçin Adalet” projesinin sonuçlarını açıkladığı toplantıda önümüzdeki beş yıl içerisinde Diyarbakır, Tarsus, Hatay, Konya ve Çorlu’ya müstakil çocuk kapalı ceza infaz kurumlarının açılmasını planladıklarını duyurdu. Yine çocukların tek kişilik hücrede kalacağı ifade edildi. Yeni çocuk cezaevlerinin açılması ve çocukların tek kişilik hücreye konması, tutuklu çocuklar tartışmasını yeniden gündeme getirdi.

Türkiye’de kaç tutuklu çocuk bulunuyor?
2007 yılında mahpus sayısı 65 bin idi bugün ise 156 bin. Yani 7 yılda iki katına çıkmış; bunun 5 bin 500’ü kadın, 2 bin 100 civarı ise çocuk. Adalet Bakanlığının istatistiklerine göre yılda 100 bin çocuk adalet sistemiyle, karakolla, polisle tanışıyor. Bunun 10’la 12 bini mahkemeyle tanışıyor o yaşlarda. 2 bini de şu an içeride yani biz aslında 2 bin çocuk diyoruz ama aslında yılda 10 bin çocuk geçiyor cezaevlerinden. Çocuklar bu şekilde damgalanıyor, toplumla ilişkileri zorlaşıyor. Çoğunun aile ilişkileri yok. Yüzde 20’sinin gidecek evi yok. Bu çocukların bu problemlerinin çözülmesi gerekir. Yüzde 60’ı daha ağır bir suçla ilişkilenerek geri dönüyor çünkü içeride hiçbir çalışma yok.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.