Velayeti: AB dünya meselelerinde daha mantıklı siyaset izlemeli

  • 06 Ağustos 2017
  • 1.170 kez görüntülendi.
Velayeti: AB dünya meselelerinde daha mantıklı siyaset izlemeli

İran Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti, AB dış siyaset sorumlusu Mogherini ile görüşmesinde, ”Avrupa Birliği ve Avrupa ülkeleri dünya meselelerinde daha mantıklı siyasi tutum sergilemeliler” dedi.

Velayeti, dün Tahran’da Mogherini ile görüşmesinde, Amerikan başkanı Trump’ın nükleer anlaşmayla ilgili her gün yeni  yöntem izlediğini belirterek, ”İran nükleer anlaşma ve KOEP konusunda net bir  tutum ortaya koydu ve Avrupa Birliği ve Avrupa ülkeleri bu alanda ve  de Suriye, Irak ve Yemen gibi  buhranlarda daha mantıklı siyaset izlemelidirler’ dedi.

Velayeti, İran ve Avrupa Birliği’nin  terörizm ile mücadele ve radikal hareketler ve tekfircilere karşı ortak görüşte olduğunu belirterek, ”bu alanda güçlü bir irade ortaya konulmalı ve terörizmin her türlüsüne karşı mücadele edilmelidir’ dedi.

Sözkonusu görüşmede AB dış siyaset sorumlusu da, İran’da bulunmaktan dolayı memnuniyeti dile getirirken, ”İran ve Avrupa Birliği arasında işbirliği ve anlaşmalar her gün daha da iyiye gitmeli ve gelişmeli” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.