Velayeti: BM Irak’ın içişlerine müdahaleyi engellemelidir

  • 06 Şubat 2017
  • 1.033 kez görüntülendi.
Velayeti: BM Irak’ın içişlerine müdahaleyi engellemelidir

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurulu Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti, BM desteğiyle, Irak’a yardım edilebileceği ve bu ülkenin içişlerine yönelik müdahalenin önlenebileceğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Velayeti,  dün BM genel sekreterinin Irak işleri özel temsilcisi San Kubiş’le görüşmesinde, Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması ve bu ülkenin parçalanmasına yönelik kışkırtıcı her türlü girişimlerin önlenmesine karşı mücadele edilmesi gerektiğini zira Irak halkının geleceğinin  bölge ülkelerinin sebatında da etkisinin olacağını söyledi.

Velayeti, Irak’ın 5 bin yıllık bir medeniyete sahip ülke olduğunu ve petrol, gaz gibi çok büyük ve önemli kaynakları barındırdığını belirterek, Irak’ta istikrarın sağlanmasına ilgi duyan ülkelerin yardımlarıyla bu ülkenin kaynaklarının doğru şekilde kullanılabileceğini söyledi.

BM genel sekreterinin Irak işleri özel temsilcisi de, sözkonusu görüşmede,  Irak hükümeti ve halkının terörizmle mücadelede ciddi  çaba gösterdiğini ve  bu geleceğe yönelik önemli adımlar attıklarını  söyledi.

Kubiş, Irak hükümetinin  ülkede iktisadi alanda reformlar gerçekleştirdiğini ve kuşkusuz IŞİD’in ortadan  kaldırılmasıyla  Irak halkının  kalkınma ve gelişme konusunda daha fazla çaba harcaması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.