Velayeti: Düşmanların bölgedeki arzuları gerçekleşmeyecek

  • 08 Kasım 2016
  • 874 kez görüntülendi.
Velayeti: Düşmanların bölgedeki arzuları gerçekleşmeyecek

İran İslam Nizamı maslahatlarını Teşhis Kuruluna bağlı Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti, düşmanların Ortadoğu bölgesinde siyonist İsrail rejimi için güvenlik bölge oluşturma hesaplarının asla gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Velayeti,  dün  Tahran’da Suriye dışişleri bakanlığı müsteşarı Faysal Mikdad ile görüşmesinde, İran’nın, Suriye halkı ve devletini, terörizm, siyonizm ve Amerika, ırkçı İsrail rejimi ve Arabistan gibi rejimlerin oluşturdukları  cepheye karşı mücadelesine destek vermektedir” dedi.

Velayeti, düşmanların başta Irak ve  Suriye olmak üzere Ortadoğu’da oluşturmak istedikleri ortak cepheye temasla,  Suriye’nin direniş ekseni cephesinde ilk safta  yer aldığını ve Suriye’ye destek vermenin bütün milletlerin görevi olduğunu söyledi.

Sözkonusu görüşmede Suriye dışişleri bakanlığı müsteşarı Faysal Mikdad da, Amerika, İsrail, Arabistan, Türkiye ve Katar tarafından  bölgede savaş çıkarılmasından hedefin,  direniş ekseninin zaferini engellemek olduğunu  söyledi.

Faysal Mikdad, Suriye’nin İran gibi dost ülkelerin  destekleriyle  teröristlerle  mücadeleye devam edeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.