Velayeti: İran İslami vahdetin münadisidir

  • 16 Mart 2015
  • 976 kez görüntülendi.
Velayeti: İran İslami vahdetin münadisidir

İslam İnkılabı rehberinin uluslar arası işler yüksek danışmanı ve Dünya İslami Uyanış Kurultayı genel  sekreteri Ali Ekber Velayeti, İran İslam Cumhuriyetinin   İslam dünyasında vahdet ile bölge ve dünyada  her türlü radikalizm  ve terörizmle mücadelenin münadisi olduğunu söyledi.

Velayeti,  dün yayınladığı bildiride, İran’ın dış siyasetinin  etnik, aşiretçilik ve nasyonalizmin yayılması üzerine kurulu olmadığını belirterek, aksine İran İslam inkılabının,  İslam dünyasını İslam ümmeti olarak resmiyette  tanıdığını ve bu bakışla,  bütün Müslümanları kardeş kabul ettiğini ve bütün  hepsinin haklarına eşit olarak baktığını söyledi.

Bildiride, İran’a göre,  başta  dost ve kardeş ülkeler olmak üzere başka ülkelerin içişlerine karışmamanın da İran’ın başlıca ilkesi olduğuna temas edildi.

Velayeti bildiride ayrıca, İran İslam cumhuriyetinin bütün çabasının, Irak, Suriye, Yemen, Libya ve diğer İslam topraklarının  parçalanmasını önlemek  olduğuna temas edilirken,  Müslümanlardan ve özgürlük yanlılarından,  uluslar arası  Siyonizm ve emperyalizmi ile  bölgenin gerici  yöneticilerinin  İslam ülkeleri arasında tefrika çıkarmaya dayalı komplolarını önlemelerini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.