Venezuela Dışişleri Bakanı: Amerika’nın General Süleymani’yi terör eylemi haincedir

  • 22 Ocak 2020
  • 9.090 kez görüntülendi.
Venezuela Dışişleri Bakanı: Amerika’nın General Süleymani’yi terör eylemi haincedir

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreasa خورخه آرئاسا, İran Silahlı Kuvvetleri, Devrim Muhafızlar ve Şehit Süleymani’nin bölgenin istikrarını temin için oynadıkları rolü takdir ederek, Amerika’nın General Süleymani’yi terör yoluyla şehit etmesinin haince bir girişim olduğunu, zira Süleymani’nin terörizmle mücadele ettiğini söyledi.

Ülkesinin Tahran Büyükelçiliğinde basın toplantısı düzenleyen Arreaza, ikili ilişkilerin gelişmesi için Tahran’a yaptığı ziyarette Cumhurbaşkanı Ruhani ve Dışişleri Bakanı Zarif ile yapıcı görüşmeler yaptığını söyledi.

Arreaza, General Süleymani’nin şehadetine işaretle, ülkelerin bağımsızlığı ve milli egemenliğine saygı duyulmasına vurgu yaparak, tek yanlı uygulamalar ve İran aleyhindeki yaptırımları kınadı.

İran’ı desteklemek için çalıştıklarını ifade eden Arreaza, İran ile tüm alanlarda ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

Venezuela Dışişleri Bakanı gelecek aylarda iki ülkenin 9. Ekonomik Komisyon Toplantısının Tahran’da yapılmasına değinerek, bu toplantı ile birlikte iki ülkenin enerji, gıda sanayi, sağlık, ilaç ve tıbbi teçhizat alanlarındaki işbirliğinin artacağını söyledi.

9 Ağustos tarihinde iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin 70. Yılının kutlanacağını ifade eden Arreaza, ilişkilerin en üst düzeye ulaştırılması için azimli olduklarını söyledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.