Yağmur Suları Han Yunus’un el-Kirfanat Mahallesini Bastı

  • 09 Ocak 2015
  • 800 kez görüntülendi.
Yağmur Suları Han Yunus’un el-Kirfanat Mahallesini Bastı

Gazze’nin güneyinde yer alan Han Yunus’un Huzaa beldesinde el-Kirfanat mahallesini son günlerde etkisini artıran yağmurların oluşturduğu sular bastı. Bu mahallede oturanların evlerinin işgal güçlerinin 7 Temmuz 2014’te başlattıkları ve 51 gün süren saldırılarında yıkılmış olması sebebiyle halk kırık dökük barakalarda yaşıyor. O yüzden yağmur sularının neden olduğu su baskınlarının ve çamurların hayatı iyice zorlaştırdığı ifade ediliyor.

Huzaa beldesinin belediye başkanı Şuhade Ebu Ruk’un  verdiği bilgilerde yağmurların oluşturduğu sel ve baskınların el-Kirfanat mahallesindeki barakaların etrafında oluşturulan basit setleri yıktığını, dolayısıyla mahalleyi tamamen suların bastığını ve bütün mahallenin çamur içinde kaldığını söyledi.

Belediye başkanı Ebu Rakik, Filistin hükümetinden söz konusu mahallenin ve yine sellerden etkilenen diğer bazı mahallelerin ahalileri için geçici bir barınma merkezi oluşturulmasını, böylece en azından hayatlarının güvenceye alınmasını istedi.

El-Kirfanat mahallesinde işgal güçlerinin son saldırısında 500 ailenin evinin yıkıldığı ve bunlardan sadece yüz aile için barınak yapılabildiği ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.